Hotpot- Kinesisk fondue. (Bildkavalkad del II)

På lördagen blev vi grymt sugna på mer kinesisk mat än pizzorna vi hade ätit kvällen innan, så vi begav oss till Hot Pot King på Huaihai Lu. Stället är väl värt ett besök och ska vara en av de fräschaste och bästa Hot Pot-restaurangerna i Shanghai.

Victor kom också och mötte upp oss där. Maten var galet god och vi måste återvända snarast. Eller ja, alla utom Bea. Bea tycks bli matförgiftad på alla ställen som heter "King", utan att någon annan i sällskapet blir det självklart, så därför får hon nog avstå alla kungar ett tag framöver.

Hot Pot är en underbar middagsform. Man beställer först vilken sorts buljonger man vill tillasga maten i, och därefter börjar man välja råvaror i alla dess möjliga former som man sedan ska tillaga i den kokande buljongen som värms på en gaslåga mitt på bordet. Man droppar ner vad man nu vill äta: tofu, kött, bambuskott, nudlar, champinjoner, sallad, spenat, blomkål, fisk etc. i buljongen och låter det koka en lagom lång stund, därefter plockar man upp det som är klart ur grytan med antingen slevar eller chopsticks. Gott och socialt!

Efter den kinesiska fondue-versionen så begav vi oss vidare till Glamour Bar som ligger nere på The Bund. I love it. Sjukt skön musik och atmosfär. Tänk lounge med relativt sofistikerad klientel och blandad ålder. Nice.


333282-22
Bea spanar in Victors chopstick-taktik.

333282-23
Här ser ni buljongen, vi tog en tvådelad gryta så att man kunde välja vilket man nu ville. Never mind Beas blundande, det här var enda bilden som buljongen kom med så därför kom den upp i.a.f.

333282-24
Beas "Miss Martini" på Glam Bar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0