Sisådär.

Jag har försovit mig och har en deadline att möta. Tur att jag inte sov förbi deadlinen. Om 1h15min ska jag ha skrivit klart samt publicerat material till min nuvarande kurs. Materialet hänger ihop med hemtentamen från förra veckan och ska vara ca 1s endast tack och lov så det finns nog gott om tid..

Sleepyhead.

Coco sure wears you out. Jag hade redan lyckats somna när min bättre hälft väckte mig för att snällt fråga om jag ville ha något. Men nu ska jag nog somna igen, ögonlocken är på tok för tunga. Igår beställde jag lite nya, spännande böcker, listar dom imorgon.


För övrigt ville jag ha vatten. Ifall ni undrar alltså..

För sjutton.

Här har det inte gått undan. I stället har jag förkovrat mig med ett besök till farbror doktorn (fast hon var mer en fröken doktor, otroligt gullig och empatisk sådan), apotekshopping och därefter komaliknande tillstånd i sängen.

Jag har inte haft hostmedicin sen jag vet inte när, rent troligt inte sedan låg-/mellanstadiet, men för att vara på den säkra sidan kan vi säga inte sedan högstadiet. Jag har alltså inte fått en ynkaste liten flaska hostmedicin på knappt 10 år.

Men nu, NU har jag hosta from hell. Hostan som vill sluka min kropp och min själ, helst i ett enda nafs. "Gulp, gulp" och så var jag borta. Försvunnen, finito.

Jag har hostat i streck de senaste 5 nätterna (undantaget 3h i natt). Hur kommer det sig att jag fick sova 3 raka timmar inatt kanske ni undrar? Tack vare min nya bästis förstås!

Tack fröken doktorn för min första vuxna hostmedicinsupplevelse.


Låt mig presentera Cocillana-Etyfin!

image1


Coco och jag har det mycket angenämt ihop. Nu har jag knappt hostat på en timme, men min röst låter som en skördetröska fortfarande. Jag pratade med pappa hastigt nyss och han strosade omkring på Nanjing Lu och han kunde inte svara på en enda av min fråga, för han hörde inte vad jag sa. Det piper och vinar och mina stackars stämband har revolterat.. Arma öde.


Jag ska återkomma till Nanjing Lu i ett eget inlägg snart, tills dess ska jag invänta nästa dos av Cocillanan.

Index.

Jag har fått någon form av konstig influensa och tillbringar därmed denna lördagkväll hemma. Jag har pratat lite med pappa som befinner sig i Shanghai, och funderar på om jag ska försöka få tag på biljetter nästa vecka eller inte. Tänkte åka på torsdag eller fredag nästa vecka, men fick inte tag på några vettiga flighter och har varken tid eller energi för onödiga mellanlandningar. Så i värsta fall dröjer det tills flytten i januari innan jag är i Shanghai igen.

Big Mac-index har ni kanske hört talas om, det är ju en populär prisindikator, men jag tänkte introducera er till ett nytt index som knyter an till föregående inlägg om IKEA; mjukglassindex.

Ni kanske har sett att det säljs mjukglass vid utgångarna på IKEA? Om ni inte smakat den är det väl värt sitt pris, det är en riktigt god mjukglass.Och gissa vad följande mjukglass kostar i Shanghai? 1 yuan. D.v.s. ca 1 svensk krona. Är inte det helt galet billigt gott folk? Welcome to China!

IKEA

Någonting jag gjort mycket den senaste tiden har varit att besöka IKEAs kinesiska webbsida. Mestadels samma sortiment men ibland totalt olika priser jämfört med här hemma.

IKEA har haft stark genomslagskraft i Shanghai, och "Ikea furnishing" eller "ikeastyle firnishing" används som säljargument i många lägenhetsannonser som riktas till den stora expat-communityn som finns i Shanghai.

Självklart vill jag inte ha en lägenhet möblerad med IKEA-möbler, det har vi alla nog med här i Sverige, men det är väldigt fiffigt att kunna köpa saker som täcken, kuddar, lakan, förvaringsanordningar etc. där.


Shanghai

Välkommen till min nya blogg!

Denna ska handla om min flytt till Shanghai, som sker i Januari 2008. Fram tills dess kommer inläggen mest behandla mitt tidigare besök i Shanghai samt flyttförberedelser. Enjoy!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0